Trainee Leefbaarheid en Huurdersparticipatie

40 uur

Ben jij net afgestudeerd en wil jij jouw carrière een kickstart geven? Voor het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ zijn wij in samenwerking met Beveland Wonen op zoek naar een Trainee Leefbaarheid en Huurdersparticipatie.

Opdracht Leefbaarheid en Huurdersparticipatie
Professioneel, daadkrachtig en betrokken, zijn woorden die worden gebruikt als je mensen vraagt hoe ze naar Beveland Wonen kijken. Dat is iets om trots op te zijn en om vast te houden. Tegelijkertijd spelen er prangende opgaven in het werkgebied, zoals betaalbare woonlasten, huisvesting van kwetsbare mensen, leefbaarheid en klimaatverandering. Huurders wonen prettig in de wijken en kernen. Om dat mogelijk te kunnen maken, wordt er gestuurd op meer gerichte inzet van leefbaarheid via leefbaarheidsprogramma’s in de wijken die dat nodig hebben. Beveland Wonen streeft ernaar om alles wat zij doen, in samenspraak mét, en in het belang van en voor haar klanten te doen. Dit doet zij voor haar huurders samen met de huurdersvereniging. De huurdersvereniging is een belangrijke uitvoerings- en adviespartij voor de corporatie om mee samen te werken, omdat zij de huurders vertegenwoordigen. Als trainee Leefbaarheid en Huurdersparticipatie ga jij je in de eerste opdracht van het traineeship bezighouden met deze twee onderwerpen.

Opdracht leefbaarheid
Het werkgebied van Beveland Wonen bestaat uit 36 kernen. De ambitie is dat huurders prettig kunnen wonen in de kernen en wijken, door de schouders te zetten onder een prettige woonomgeving. Dit wordt gezien als een breed samenspel tussen huurders, Beveland Wonen en andere partijen, waarbij ieder een eigen rol heeft. Beveland Wonen heeft een breed programma met reeds lopende en nieuw op te zetten leefbaarheidsactiviteiten. Jij levert een bijdrage aan de organisatie en inrichting van dit programma. Je brengt in kaart welke projecten er zijn, wie is verantwoordelijk voor wat en welke partijen zijn er bij verbonden. Als trainee ga jij, samen met collega’s onderzoeken welke problematiek er in de kernen is, om vervolgens met de betrokken bewoners en partners een leefbaarheidsprogramma op te stellen voor de wijken die aandacht vragen.

Opdracht participatie huurdersvereniging
De huurdersvereniging is voor Beveland Wonen een belangrijke schakel als het gaat om de uitrol van beleid, wijzigingen en afspraken naar de huurders. In de afgelopen periode zijn er twee huurdersverenigingen samengevoegd tot één. Nu zijn we klaar voor de volgende stap; het organiseren van een toekomstbestendige huurdersvereniging. Dan gaat het over de manier waarop de huurdersvereniging georganiseerd is, de kwaliteit en de processen en bijvoorbeeld ook hoe het contact met de achterban plaatsvindt. Hoe organiseer je een actieve betrokkenheid van huurders binnen de corporatie, hoe zorg je voor voldoende leden binnen de huurdersvereniging, wat is de juiste afspiegeling van je huurders, waar ligt de prioriteit. Daarnaast wil Beveland Wonen een visie uitwerken over huurdersparticipatie van de toekomst. Als trainee werk jij mee in dit proces.

Waarom een traineeship?
In het traineeship van ‘Talent voor Zeeland’ ga jij  je gedurende 1,5 jaar bezig houden met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je gaat werken aan minimaal twee verschillende opdrachten bij een top werkgever in Zeeland. Het doel van het traineeship is om jezelf en de organisatie beter te leren kennen. Leren door te doen, talenten te ontwikkelen waarvan je nog niet wist dat je ze had, je specialiseren in een vakgebied of juist verkennen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je krijgt de kans om te werken aan projecten die ertoe doen, verschillende werkgevers in Zeeland te leren kennen en zo een kickstart te geven aan jouw carrière!

 

Jouw opdrachtgever
Talent voor Zeeland biedt dit traineeship aan in samenwerking met Beveland Wonen. Beveland Wonen is een jonge woningcorporatie in Zeeland met ruim 120 medewerkers en is gevestigd in Goes. Zij verhuren woningen aan personen die niet op eigen kracht in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Met circa 11.000 woningen zijn zij in Zeeland één van de grootste woningcorporaties. Met het motto “hart voor de klant” willen zij samen met huurders en partners een bijdrage leveren aan leefbaarheid.

Zin om aan de slag te gaan? Dit traineeship start op 1 oktober 2022.

Wat ga je doen als Trainee Leefbaarheid en Huurdersparticipatie?
Gedurende het traineeship ben je vier dagen per week werkzaam bij Beveland Wonen. Als trainee ga je werken aan minimaal twee verschillende projecten. Jouw traineeship bestaat uit drie fasen. De fasen zijn volgt:

Fase 1: Inwerken
Jouw traineeship start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma en haar partners, en de andere trainees. Je gaat op verschillende afdelingen binnen Beveland Wonen aan de slag om de organisatie te leren kennen.

Waar zijn we naar op zoek?

Voor het traineeship bij Beveland Wonen, één van de beste werkgevers van Nederland, zijn we op zoek naar iemand die het belangrijk en interessant vindt om maatschappelijk betrokken te zijn, verbindingen te maken en een steentje bij te dragen aan de samenleving. Je hebt het vermogen om behoeftes te achterhalen, op verschillende niveaus te schakelen en uit alle informatie verbanden te leggen om advies te kunnen geven. Je bent van nature een echte teamplayer en weet met jouw energie en creativiteit medewerkers te betrekken, motiveren en dingen voor elkaar te krijgen.

 

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • 0 à 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling;
 • Je hebt vooral heel veel zin om aan de slag te gaan!

Fase 2: Opdracht Leefbaarheid en Huurdersparticipatie
Tijdens jouw eerste opdracht als trainee ga jij verschillende opdrachten uitvoeren op de afdeling Organisatie en Ontwikkeling en afdeling Wonen rondom leefbaarheid en participatie.

Fase 3: Project 2
Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende afdelingen binnen Beveland Wonen leren kennen. En je zult merken, er gebeurt hier veel meer dan je denkt! Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, wat aansluit bij jouw ambities.

Wat staat er tegenover?
Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:

 • Super starters salaris dat gedurende de 1,5 jaar met jou meegroeit
 • De zekerheid van een contract voor anderhalf jaar voor 40 uur in de week
 • 25 vakantiedagen, ondanks dat werken in Zeeland al als vakantie voelt
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijke kilometers
 • Een nieuwe laptop met alles erop en eraan
 • Een vergoeding voor je telefoongebruik
 • De kans om jouw interesses verder te ontdekken, je talenten optimaal te ontwikkelen en daarmee je ambities invulling te geven
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen bij een professionele en dynamische organisatie

Pak jij deze kans?

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan voor 23 september jouw CV en motivatie naar sollicitaties@talent-voor-zeeland.nl of bel haar voor vragen op 06 – 4677 8317.